Wednesday, January 16, 2008

Yasuragi

Käisin esimest korda Yasuragis. See on pikisilmi oodatud jaapanipärane kuumaveevannide kompleks, mille juurde kuuluvad jaapanipärased istumispinkidega küürimiskohad ja meile, kui Põhjamaistele inimestele mõeldes, loomulikult ka saunad.
Pärast põhjalikku pesemist, mis kuulub Yasuragi külastuse juurde, läksin esimesena välibasseini. Terava tuule tõttu ei tundunud seal nii soe, nagu kirjade ja ka termomeetri järgi oleks pidanud olema. Pärast õues olemist tundus vesi mullivannis igati mõnus. Siis aga läksin kõige suuremasse kuumaveevanni....esmalt sai keha sellest kuumast väikese shoki, kuid siis oludega kohanedes....ohhh...lihtsalt super!!! Korraga on Su ümber nii palju kuuma vett. Kogu su keha muutub lõdvaks. Mõte muutub lõdvaks. Lihtsalt oled! Jaapanlased ise ütlevad, et kuumaveevannis (onsenis) tuleb osata piiri pidada. Üks olemine-kord võiks kesta nii kaua, kui loed sajani. Seejärel tuleks vahepeal puhkamistoolis puhata ning siis protseduuri korrata.
Seega istusin ja püüdsin sajani lugeda...kusagil 80 peal läks sassi:) ja siis äkki tundsin, et nüüd peab kiirelt välja saama...külm joogivesi ja puhketool turgutasid olemist kiirelt. Ühtepidi oli see kõik rammestav teisalt aga energiat andev.
Vett ja sooja armastavatele inimestele (khm, nagu mina) on see igatahes superkoht!
Arigato!:)

No comments: